By mobieler / Samsung / / 0 Comments

Cosumentenbond en Samsung voor de rechter

De Consumentenbond spant volgende maand een kort geding aan tegen Samsung. De organisatie eist dat Samsung duidelijker en beter is in het updaten van zijn smartphones.

Samsung moet betere en langere ondersteuning bieden voor zijn Android-smartphones, zo eist de Consumentenbond. De organisatie voert al geruime tijd actie voor een beter updatebeleid van Android-fabrikanten, maar zet nu voor het eerst drastische stappen. De Consumentenbond heeft een kort geding aangespannen tegen Samsung, zo blijkt uit informatie die de NOS heeft ingezien.

Volgens de Consumentenbond moet Samsung tot twee jaar na de aankoop nog ondersteuning bieden in de vorm van updates. Consumenten moeten er zeker van zijn dat de smartphones die ze kopen voorzien zijn van nieuwe software. Dat zou essentieel zijn voor een goede beveiling. Eind vorig jaar dook de Stagefright-bug in Android op, een lek waartegen slechts een relatief klein aantal Samsung-smartphones beschermd zijn. Smartphones met verouderde software zijn vaak niet beschermd tegen lekken die in Android ontdekt wordt. Bovendien werken sommige apps niet met oudere versies van Android.

Reactie Samsung

Samsung laat in een reactie aan de NOS weten dat het de acties van de Consumentenbond jammer vindt. “Wij geven de voorkeur aan constructief overleg met de Consumentenbond, in plaats van juridische discussies in de rechtszaal,” aldus een woordvoerder van het bedrijf.

De Consumentenbond geeft wel aan dat Samsung lang niet de enige fabrikant is die gebrekkig is in het uitbrengen van updates. Ook HTC, LG en Huawei brengen vaak laat en soms helemaal niet de nieuwste versie van Android uit voor hun smartphones. Samsung is echter de marktleider in Android, en zet volgens de bond een slecht voorbeeld neer. Volgens Bart Combée, directeur van de Consumentenbond, liep vorig jaar nog 82% van de Samsung-toestellen op een oude versie van Android.

Write a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.